Nu har vi varit på väg dryg vecka ,styrt om planerna från att passera Mozambique ner mot SA.Detta pga regnperioden som , enl säkra källor, gör de erbarmliga vägarna i norra M oframkomliga o vårt carnet (visat för bilen)räckte inte för ett land till-hade verkligen velat se sö M, men det får bli en annan tur!?
Nu blir det ist väg genom Zambia ner till Botswana o Okawangodeltat som vi missade på uppfarten.
Att entra vägen igen kändes skönt, vårt lilla hem väntade på oss i Dar o startade prompt.
Kända regioner passerade vi i T o delvis nya i Zambia, som inte bjuder samma dramatiska landskap, som grannen.
Vi besökte en privat anläggning, Shiwa Ng’andu, farm o skola o sjh,som en egensinnig, rätt elak engelsman ,Stewart Gore-Brown,lät anlägga Ca 1915 intill en sjö o varma källor.Allt i engelsk stil. Hans dotter o måg tog över efter hans död men mördades, vad man tror pga deras starka engagemang mot den utbredda elfenbenshandeln (tjuvjakt).
Nu roddar deras barn i sin tur o om ngn vill besöka one of these places, så pekar vi gärna ut den på kartan.
All generande gräsväxt längs de fina vägarna som utländska intressenter investerat i- numer ofta Kina-slås för hand av otaliga män, liksom all denna fint förpackade ved/brunkol ,som mängder av händer bidragit med o som säljs billigt längs vägarna o därmed försörjer ett antal familjer.
Vad blir det av alla dessa “okvalificerade ” jobb när maskiner tar över o klimatet “förbjuder” skogsskövling/vedeldning.
Säkert tänker politikerna på detta!?
Kan inte hjälpas-tankarna går allt oftare hemöver
men en del sköj ska vi allt ha innan dess.
Just nu ett gäng elefanter nedanför min utsiktsplats …..